петък, 26 април 2024 г.

Москва обяви, че Украйна изпратила над 10 дрона срещу военни цели в Крим

Украйна е изпратила над 10 дрона, за да поразят цели на Кримския полуостров, който Русия й отне през 2014 г. Засега няма данни за нанесени щети, предаде Ройтерс, като се позова на назначен от Москва представител на местните власти.

Губернатор на Севастопол Михаил Развожаев написа в „Телеграм“, че три от безпилотните летателни апарати са били насочени към пристанището на града. В Севастопол „няма повредени обекти“, добави той.

За момента няма и информация за щети на други места в Крим, посочва Ройтерс.

Експлозии са избухнали на няколко места в анексирания от Русия украински полуостров рано тази сутрин, съобщиха по-рано медии от двете страни. Според публикации в руски социални мрежи системите за противовъздушна отбрана на Крим са отблъснали атаки.

Канал в „Телеграм“, свързан с руските правоприлагащи органи, съобщи, че Украйна е изпратила дронове към цели на Кримския полуостров и руската противовъздушна отбрана е свалила поне един от тях над пристанището на Севастопол. По негова предварителната информация няма пострадали.

Според украински канали в „Телеграм“, експлозии е имало в Севастопол и Саки, където Русия има военновъздушна база, както и на няколко други места в Крим, който Русия анексира през 2014 година.

Агенция Ройтерс прави уговорката, че не е успяла да провери достоверността на информацията от независими източници.

Ударите по руски цели, особено в Крим, зачестиха през последните две седмици. Украйна, без да потвърждава каквато и да било своя роля в тези атаки, твърди, че разрушаването на инфраструктура е подготовка за нейната планирана сухопътна офанзива, отбелязва Ройтерс.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html