вторник, 16 април 2024 г.

Великобритания още празнува, а принц Хари тихомълком се прибра в САЩ

Днес и утре в Обединеното кралство продължават тържествата по случай коронацията на крал Чарлз Трети. Принц Хари обаче се прибра обратно в Америка незабавно след церемонията.

Хари присъства на тържествената коронация, седейки на два реда зад брат си Уилям – до братовчедка си принцеса Юджини, съпруга ѝ Джак Бруксбанк и другия изпаднал в немилост член на кралското семейство – замесеният в сексуален скандал принц Андрю, предаде БНР. Припомняме, принц Уилям бе церемониални одежди и тържествено отдаде почит пред новия монарх, а самоотлъчилия се от семейството остана отстрани, невидим дори за всевиждащите очи на британските медии!

Би Би Си съобщи, че херцогът на Съсекс почти незабавно след церемонията е хванал обратен полет за Америка от летище „Хийтроу“, след като не е бил поканен да се появи на балкона в Бъкингамския дворец след завръщането там на процесията. Това е първа публична поява на принц Хари с неговото семейство след публикуването на спорната мемориална книга „Резервен“.

Хари е кацнал в Лос Анжелис в 19:30 часа местно време с полет на „Бритиш еуъруейз“, съвсем навреме, за да се присъедини към отбелязването на четвъртия рожден ден на своя син Арчи. Съпругата му Меган отказа поканата за коронацията и това бе възприето като знак, че вътрешносемейните напрежения остават.

Миналия месец бе разкрито, че кралят се е опитал да спре принц Хари да предприеме съдебни действия срещу вестници за хакване на телефони. В свидетелски показания, разкрити от съдебни документи става ясно, че Хари е заявил, че е бил „призован в Бъкингамския дворец“ и му е било казано да прекрати делата заради ефекта, който те имат върху кралското семейство.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html