петък, 19 април 2024 г.

Алексей Петров: Политиците празнословят и си играят с тревогите на хората. Успех на всички, които работят с израелски експерти

Работи се активно по откриването на магистърска програма по регионална и национална сигурност в Пловдивския университет. Това съобщи на страницата си във Фейсбук антитерористът, експерт по киберсигурност и преподавател Алексей Петров. Известният общественик и бизнесмен работи за каузата съвместно с един от най-уважаваните международни експерти по киберсигурност и лектор в много престижни университети по света – д-р Саймън Ципис. Магистърската програма е не само популярна и желана сред студентите, но ще има и все по-голямо значение за националната сигурност, предвид съвременните предизвикателства – войни, тероризъм, кибератаки, мигрантска криза, хибридни заплахи. Алексей Петров в типичния си стил всъщност казва много, но с малко думи! Дългогодишният антитерорист номер едно отговори на словесните упражнения на някои „политици“, които си играят с опита за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев с цел извличане на евтини политически дивиденти. Преценете сами какво всъщност казва Петров.

Алексей Петров и Саймън Ципис           Снимка: Фейсбук Алексей Петров

Ето какво написа Алексей Петров във Фейсбук:

Днес със Саймън Ципис отбелязваме приключването на една успешна седмица, през която стартирахме нещо полезно за бъдещето на младите хора!
Заедно с колеги от Пловдивския университет работим по откриването на магистърска програма по “Национална, регионална сигурност и геополитически анализи”, изцяло на английски език, която започва от следващия семестър в катедра „Политически науки и национална сигурност“ във Факултета по икономически и социални науки. Имам думата на Саймън, че тази програма ще подготви студентите с широки познания в съвременната политика и новите разбирания за национална сигурност, която е несъстоятелна без киберсигурността. Вярваме, че нашата катедра ще се превърне във водещ център за изследвания и анализи по отношение на регионални и глобални политически въпроси.
Целият проект ще се ръководи от д-р Саймън Ципис, който има магистратура в Университета по национална сигурност в Тел Авив, работил е 7 години в Института по национална сигурност в Израел и е доктор по Политически науки и международни отношения в университета в Бон, Германия. Той ще си партнира и с редица водещи учени от Германия, САЩ и Израел.
Близо месец политиците празнословят за сметка на тревожността на хората. Очевидно е, че партийците в парламента имат нужда от образование. Каня ги да заповядат в нашата нова магистърска програма.
Пожелавам на всички, които работят с израелски експерти успех!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html