сряда, 1 май 2024 г.

Едис Пала от „Сървайвър“ върти месарски цех

Твори и учи в Италия

Модният дизайнер Едис Пала, чиито умения и спортна подготовка са голямата изненада в тазгодишния сезон на приключенския риалити формат „Сървайвър“, работи като касапин, пише “Галерия”. Задачата да реже и обезкостява месото е основното му занимание в семейния месарски цех, чрез който родителите му се прехранват. Любопитна подробност е, че фаворитът в надпреварата за 100 000 лева има и свое заведение за бързо хранене, намиращо се в София.

Всичките сфери, от които припечелва обясняват високия стандарт на живот, който води. В България Пала има охолен дом, с огромен двор и басейн. Мястото прилича на хотел, а в миналото неведнъж е използвано за заснемане на музикални видеоклипове. В бутиковото жилище той прекарва немалко време, въпреки че през последните месеци живее в Милано, където скоро ще защити своя втори дипломен труд в сферата на модата –  голямата любов на Пала.

Родни звезди снимат клиповете си в бутиковото му жилище

Да твори на подиума не е работа за него, а удоволствие, разкриващо блестящия му почерк и гениалност. „Обичам да миксирам националности, да се вдъхновявам от българския фолклор. Идеята е да направя нещо, което е футуристично, нещо, което създава бъдещето“, коментира дизайнерът. Малцина знаят, че портфолиото му е било в ръцете на Джорджо Армани. Факт, който Пала не скрива, когато говори за постижения. „Случва се с много работа – 24 часа седем дни в седмицата и доста хъс. Започнах на двадесет години, имаше много неща, които не разбирах. Реших да уча в Милано, мислех, че е нещо космическо, оказа се, че не е толкова трудно“, разказва още той.

У нас Едис е известен като скандален тип, въпреки че за себе си казва: „Аз съм весел човек, обичам да танцувам, да се забавлявам“. В миналото той и колежката му Миглена Каканашева – Мегз се изправиха в остър сблъсък очи в очи по време на модни награди в столицата. Превръщайки се в дизайнер на годината, от сцената Едис посочи, че „модата не е коса залепена с „каноколит“, нито е трикотаж за 14,50 лева“. По-късно творецът призна, че е показвал снимки на раковската шивачка на свои колеги в чужбина, които са я сметнали за травестит.

Сред лицата в отбор „любими“ са актрисата Койна Русева и моделката и сочена за една от най-красивите жени у нас Диляна Попова. Блондинката и брюнетката не просто са били обличани от Пала, а дори са заставали зад обектива, популяризирайки неговите колекции. „За българските звезди – опитваме се, но има още какво да научим. Мисля, че не е задължително звездата да може и да умее,  просто трябва да направи точния екип и креативните хора, с които да работи. Така нещата ще изглеждат естетически по-добре“, казва той.

Нарича себе си детето на Балканите. „Имам по една четвърт – сърбин, българин, турчин и албанец. Затова съм толкова екзотичен“, споделя неотдавна, обяснявайки и звученето на името си. В предаването на Би Ти Ви Едис се нарежда сред най-интересните и коментирани участници, а причина затова е невероятната му игра, неочакваните победи и добре обмислените и стратегически коалиции.

Малцина знаят, че като дете е бил ученик на Димитър Аврамов, треньор по таекуондо. Въпреки доброто си развитие в този спорт, той приключва заниманията си. Преди да стегне куфарите за Доминикана, е бил на сериозен хранителен и тренировъчен режим. Подготвял се е при треньора Мартин Мартинов за силовите упражнения.

Това, което удиви зрителите и симпатизантите на „Сървайвър“ бяха двете поредни победи на Едис срещу бившия футболист Благой Георгиев – Джизъса. Сериозните битки за племенен имунитет се оказаха печеливши за дизайнера. У нас той среща и звездна подкрепа. Пред „Галерия“ певицата Лияна сподели, че вижда борец в лицето на своя братовчед – геолога Светослав Славчев, добавяйки: „Харесвам Едис Пала, състезанието има нужда от такива хора!“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html