четвъртък, 25 април 2024 г.

Безплатна събота в Националния политехнически музей

Снимка: НАЦИОНАЛЕН ПОЛИТЕХНИЧЕСКИ МУЗЕЙ

Поредното издание на „Семейна събота“ започна днес в Националния политехнически музей, съобщи БНР. В рамките на инициативата деца и възрастни ще могат да се забавляват заедно безплатно. Ще бъде представено и най-новото книжно издание на музея – пътеводител, в който са включени кръстословици, игрословици и притурка за самостоятелни експерименти. Вградени са 20 QR кода, всеки един от които отвежда читателите към надграждащо познание. Детският пътеводител може да се ползва и като учебно помагало, както от страна на учениците, така и от страна на преподавателите, казват от музея, защото е одобрен от просветното министерство.

„Събитието започна в 11:30 ч. Входът за него е свободен и силно се надяваме децата и техните по-възрастни придружители – родители, баби и дядовци – да дойдат при нас в музея, защото ще имаме наистина удоволствието не само да им представим нашия най-нов пътеводител, който е и за възрастни, и за деца, но и ще могат заедно да се забавляват с някои от притурките на въпросния детски пътеводител, да си правят най-различни експерименти вкъщи с помощта на по-възрастните, да участват в музейния ни детектив“, сподели за БНР Мадлен Янева връзки с обществеността в Националния политехнически музей

Някои от QR кодовете водят и до музейния Youtube канал, където са публикувани различни експерименти, подходящи за приложение в домашна среда. Има и демонстрация на уреди.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html