вторник, 30 април 2024 г.

Депутатите отмениха великденската си ваканция, Карадайъ предложи да почиват на Рамазан байрам

Единодушно с 230 гласа „за“ депутатите приеха решение за отмяна на великденската ваканция на Народното събрание (НС) за тази година.

Приехме правилника на НС и вече би трябвало да сме във ваканция, затова има проект на решение за нейната отмяна, обясни председателят на парламента Росен Желязков преди разглеждането на предложението.

Според парламентарния правилник, който депутатите приеха да действа до приемането на нов, Народното събрание е във ваканция 10 дни по великденските празници – от Велики петък включително.

Великденските празници минаха, но предстои Рамазан байрам, посочи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той отбеляза, че в петък е първият ден на Рамазан байрама и тогава мюсюлманите народни представители най-вероятно няма да бъдат на заседание в парламента. Можем да предложим петък да е неработен ден за НС, добави Карадайъ.

Росен Желязков помоли за проект на решение в тази връзка, който утре да разгледат. Светли празници и за мюсюлмани, и за християни, пожела председателят на парламента.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html