сряда, 1 май 2024 г.

Бил Клинтън пристига в България по покана на Кирил Домусчиев

Снимка: БГНЕС

Бившият американски президент Бил Клинтън (1993 – 2001 г.) пристига в България следващия месец по покана на Кирил Домусчиев. Двамата ще участват в дискусия на тема Корпоративно социално влияние върху бъдещите поколения, с акцент върху важността на продоволствената сигурност и устойчивостта.

Клинтън определя селското стопанство като катализатор за социална и икономическа промяна и именно поради тази причина секторът е в центъра на вниманието му.

Припомняме, че през октомври Кирил Домусчиев говори пред лидери от бизнеса и гражданското общество на Глобалната Инициатива на Президента Клинтън през 2022 г. Инициативата на бившия американски президент стартира през 2005 г., за да превърне идеите в действия⁠ – създаване на ново пространство, където лидери от различни сектори могат да се ангажират публично, да формират партньорства и да предприемат действия заедно.

По време на кръглата маса в рамките на глобалната инициатива на президента Клинтън българският предприемач призова света към иновации с цел осигуряване на надеждни доставки на качествена и питателна храна, които да устояват на поредиците от дестабилизиращи кризи. Той призова лидерите да работят за гарантиране на сигурни доставки на храни чрез иновации, сътрудничество и дългосрочно планиране, което да осигури посрещането на глобалните хранителни нужди, които се очаква да се удвоят до 2050 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html