събота, 20 април 2024 г.

Йоанна Буковска се изпокара с пастрока си

45-годишната актриса успява да стъпи на краката си след кризата

Актрисата Йоанна Буковска – Давидова е била в тежко депресивно състояние заради финансови затруднения, провокирани от промените, които наложи пандемията от коронавирус, пише „Галерия“. В продължение на половин година звездата от „Денят на бащата“ и „Лъжите в нас“ не е имала никакви доходи. Това издава самата тя едва когато отново успява да стъпи на краката си.

„За седем месеца изкарах нула лева. Това се отразява зле на психиката ми. Това може би беше най-депресивният и най-гневният период от безпомощност, защото нямаш полезен ход в нашата държава, с моята професия. Като изключим липсата на пари и локдауна, това ме накара да се обърна към децата. Аз станах тяхната учителка, преди да се появи онлайн обучението. Така разбрах и какви са проблемите на държавното училище, в което учеха, и ги преместих в частно заведение. Опитах се да попълня липсите“, разкрива артистката в едно от малкото си интервюта.

С мъжа си Иван са заедно от 15 годни

Подкрепа в трудния етап, изпитала преди година и половина, среща в лицето на съпруга си Иван Давидов, който понастоящем работи като учител по математика. Преди той имаше бизнес. Двамата имат силна връзка. Запознават се преди малко повече от петнадесет години. Посрещат заедно Нова година в компания на близки приятели. Помежду ми искрите пламват почти веднага, след партито те излизат на разходка, а в късните часове се озовават в пиано бар, където говорят почти до сутринта. Това, което им прави впечатление, е, че на 1 януари намират такси. Връщайки се назад във времето, приемат прекараното време като знак.

Стават гаджета след няколко дни. Иван, който е баща на близнаците – Вера и Любо, е до нея в най-трудните години, когато актрисата губи майка си – Велина Милчева и баба си. Дядо й също напуска този свят.

По онова време тя има близка връзка с втория си баща – известния писател и сатирик Христо Стефанов – Буковски, който я е отгледал и тя обича като роден баща. За да му докаже уважението и признателността си, тя взема неговата фамилия. С днешна дата отношенията им далеч не са толкова топли. Пътищата им се разделят след като майка й губи битката с коварната болест. „Оказа се, че тя ни е събирала. Днес, 13 години по-късно, по-скоро тази връзка не изтърпя без нея. Раздяла и урок. След срещата ми със смъртта в лицето на мама, дядо и баба, тези раздели не са толкова драматични. Смъртта, единствено тя, е необратима“, казва Йоанна.

Всъщност кръгът от близки приятели и позната на артистката е много малък. Сред звездите, с които поддържа връзка, е колежката й Радина Думанян. Когато се запознават, първото нещо, което Йоанна споделя на глас, е, че намира прилики със себе си, в годините назад. 45-годишната актриса се превръща в мотиватор за екранната докторка Биляна Захариева, както е позната с ролята си в лекарската сага „Откраднат живот“. При всяка среща помежду им има подарък, малък жест, с който двете дами, родени под знака на зодия Овен, демонстрират силната връзка помежду си.

Днес Йоанна стои далеч от медиите. Фокусирала се е върху децата си –  момче и момиче, които са на десет години. Прекарва времето си предимно с тях, измествайки кариерата и ангажиментите на сцена. „Да се скрия от медиите е абсолютно търсено, повечето от моите колеги, които са силно изявени чрез професията си, личният живот и децата са нещо, което не задължително е част от социалния образ. Нашата професия като артисти или актьори, зависи от сферата на изкуство, ни прави публични, но това не значи, че и личният живот трябва да бъде такъв. Това е нашата крепост – ти и само ти с най-близките си хора, не плащаш данък никому“, споделя още Буковска.

Любопитна подробност, която мнозина не знаят, е, че тя се лекува чрез хомеопатия. Изучаването на билките и техните свойства е нещо като хоби за Йоанна, която се старае да не приема лекарства. Поддържа тялото и духа си предимно с разходки под открито небе и здравословна храна.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html