Начало АКЦЕНТИ Лена Бориславова разкри дали обмисля да се кандидатира за кмет

Лена Бориславова разкри дали обмисля да се кандидатира за кмет

„Мотото на нашата партия е, че това, което казваме, го и правим. В този дух вчера подадох заявление за освобождаването ми като народен представител, защото не искам да подвеждам хората с постоянна смяна в намеренията“, каза пред камерата на бТВ в кулоарите на парламента Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

„Както подробно обясних и в своя позиция във Фейсбук, моята следваща задача е да продължа с координацията, която тече през последните няколко месеца доста интензивно за местните избори“, поясни тя.

„Този път ние нямаме право да се колебаем и тепърва да се ориентираме в ситуацията. Столична община е в изключително тежко състояние, виждаме го всички в града. Решенията трябва да започнат да се правят от ден първи, а това изисква работни групи, привличане на експерти, създаване на обща програма, около която да се работи и това е нещо, което правим още от ноември месец“, посочи още Бориславова.

По думите ѝ кандидатът за кмет ще бъде фигура, която ще е по общо съгласие на всички организации, с които „Продължаваме промяната“ работи. Това са „Спаси София“ и „Демократична България“.

На въпрос дали обмисля самата тя да е тази фигура, Лена Бориславова заяви, че не смята, че в момента партиен кандидат, който е разпознаваемо лице, е най-доброто решение, за да има обединение около него.

„Целта на тези избори е пълно обединение за кандидатурата, така че тя да е безспорна“, на мнение е Бориславова.