Начало АКЦЕНТИ Калоян Каймакчийски, обвиняем за убийството на Кристина, остава в ареста окончателно

Калоян Каймакчийски, обвиняем за убийството на Кристина, остава в ареста окончателно

Калоян Каймакчийски, обвинен за смъртта на Кристина Благоева остава в ареста окончателно, реши Софийският апелативният съд. Според магистратите има налице редица доказателства, които подкрепят тезата на прокуратурата. Държавното обвинение смята, че Благоева е убита предумишлено, предаде БТА.

Тялото Кристина Благоева, с две прострелни рани, бе намерено в багажник на автомобил.

В съдебната зала стана ясно, че Благоева е убита с два изстрела – в рамото и в гръдния кош. По тялото ѝ съдебните лекари са намерили редица следи от насилие – ожулвания и синини. Част от тях са по шията, ръцете коленете.

Каймакчийски е осъждан два пъти условно – за палеж на кола и за заплаха за убийство. Но от преди две години се води реабилитиран, защото е изтекъл срокът на условното му осъждане.

Съдът взе предвид факта, че Каймакчийски тайно ползвал пистолета на сегашната си приятелка – военнослужещ, после я накарал да го върне във военното поделение, унищожил доказателства, свързани с убийството на Кристина.

Пред съда той заяви единствено, че иска да бъде пуснат от ареста, но според съда ако това се случи, има опасност той да извърши ново престъпление.