четвъртък, 28 март 2024 г.

Костадин Костадинов: „Възраждане“е заплаха за националните предатели

Снимка: БГНЕС

„Обръщам се само към своите сънародници, тъй като всички в тази залата трябва да бъдем само едно – българи“, започна обръщението си от парламентарната трибуна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. „Да, Възраждане е заплаха, но заплаха за чуждите агенти“, подчерта той.

„Възраждане“ иска българските граждани да кажат дали искат да приемем еврото, добави още Костадинов.

„Изминаха десет дни, откакто изборите приключиха. Време за оценка на това, което се случи и създаване на планове за това, което предстои. Знайни и незнайни анализатори, политолози, политици, социолози, наблюдатели и други редови доносници на американското посолство се отдадоха на разюздана и невъздържана кампания срещу 358 000 българи. Те бяха наречени неграмотници, некадърници, фашисти, невежи, заблудени, плебеи и др. А тези 358 000 българи, сред които съм и аз, искат само едно – да живеем свободно в независима държава“, подчерта той.

„Пратиха ни да запазим българската финансова независимост, да не допуснем вкарване на държавата във войната в Украйна, да предоговорим отношенията с Европейския съюз, да не допуснем фалит на държавата и винаги и навсякъде да защитаваме българския национален интерес“, посочи той.

„За тези пет основни приоритета сме готови да разговаряме с всички останали политически сили в НС, защото дори и да не уважаваме останалите избраници тук, ние сме длъжни да уважаваме техните избиратели и ги уважаваме“, заяви Костадинов.

Той отбеляза, че приоритет за „Възраждане“ е бюджетът на България. Няма сериозен разговор за бюджет без правителство обаче, каза Костадинов. Затова той посочи, че са готови да предложат правителство, управленска политика и бюджет.

„Тези, които ни люлеят в робската люлка, искат нас да ни няма. Само че ние сме тук и ще ставаме все повече, а НС тепърва ще придобива все по-изявен български облик“, коментира още лидерът на „Възраждане“.

Свободата и независимостта на България идват и никой и нищо няма да ги спре“, каза още Костадинов. От името на 358 000 свободни българи съм тук, за да кажа „ние няма да търпим“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html