понеделник, 29 април 2024 г.

Кирил Петков: Ако победим с разлика, ще има редовно правителство

„Единствената възможност да има убедително и ясно правителство е, когато сме първи и с голяма разлика. От сега заявявам, да, правителство ще има. Единствената възможност да има правителство е когато ние сме първи и като хората гласуват. Ако ние сме първи ще има правителство с много ясна програма с пет точки“. Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Според него щом сега коалицията между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ води, то на изборите те ще имат преднина от поне 5%.

„Очакават ни в еврозоната и Шенген. Има сили отвътре, тъй като на хората им е писнало да ходят на избори. Вярвайте, че като гласувате, ще има правителство. Но няма да правим компромиси с ценностите и обещанията си“, категоричен бе той.
„Ние слагаме тези 5 точки, но те са много важни, а тях ги има в програмите на повечевто партии. Готови сме да говорим с всички по тези точки. Ще има голямо политическо наказание за тези партии, които не подкрепят тези политики и точки“, заяви той.
Той каза още, че са готови да поканят ГЕРБ на разговори, но за да обсъждат конкретни политики. „Ще говорим с всички. Показваме какъв ще е кабинетът, какви ще са политиките. Очаква се и от външните ни партньори, че това ще е се случи, че правителство ще има“, каза той.
„На България и трябва редовно правителство, трябва да влезем в Шенген. Трябва да вървим напред. На колегите от ГЕРБ им е ясно, че ние сме първа политическа сила и вкарват страх“, добави той.
За евентуалното редовно правителство, Петков коментира следното: „Този път ще е различно. Ще се знае кой носи отговорността, ще се знае какви са приоритетите“.  добави той.

Попитан дали има натиск отвън за съставяне на редовен кабинет, Петков отговори лаконично, че и САЩ, и Европа очакват стабилно правителство, както да се решат проблеми у нас.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html