четвъртък, 25 април 2024 г.

Двама души уличени в купуване на гласове в Монтанско

Снимка: БГНЕС

Двама души – мъж и жена са уличени в купуване на гласове за предстоящите избори в района на Монтана, обявиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в града, съобщи БТА. Мъжът на 54 години и съпругата му на 56 години са от село Якимово, център на едноименната община в областта.

След сигнал в домовете на двамата в Якимово е направено претърсване, при което са намерени листове с изписани имена и лични данни на хора, имена на партии, цифри, разпечатки от машинно гласуване на предишните избори и други изборни документи.

Срещу двамата е образувано досъдебно производство по член 167 от НК за престъпления срещу политическите права на гражданите и купуване на гласове. Настоящото досъдебно производство е четвъртото в региона за купуване на гласове. При подобни претърсвания в домове в Берковица и селата Доктор Йосифово в община Монтана и Сталийска махала в община Лом бяха открити списъци с имена на избиратели и срещу тях различни парични суми. Двама мъже от Берковица и Сталийска махала бяха задържани за по денонощие.

От ОД на МВР в Монтана съобщиха още, че през последния месец полицията в региона е проверила множество сигнали за престъпления срещу политическите права на гражданите, като до момента са образувани пет досъдебни производства.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html