Начало БИЗНЕС Областният управител на Хасково Минко Ангелов се присъединява към екипа на икономическия...

Областният управител на Хасково Минко Ангелов се присъединява към екипа на икономическия министър

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов бе освободен днес с решение на Министерския съвет. Той ще приеме предизвикателството и ще се присъедини към екипа на служебния министър на икономиката Никола Стоянов във връзка с борбата с повишаването на цените на стоките и битовото потребление и с цел допринасяне със своя дългогодишен опит и професинализъм за овладяването на инфлацията, съобщиха официално от областната администрация в Хасково.

Ангелов взе публично участие последно на отчета на Областната дирекция на МВР-Хасково на 20 март. Тогава, след анализа на структурата на министерството, служебният вътрешен министър Иван Демерджиев каза, че в момента тече втора полицейска проверка срещу него в качеството му на длъжностно лице.

Временно длъжността ще изпълнява досегашният заместник на Ангелов Мартин Узунов.

Минко Ангелов, който има бизнес в областта на информационните технологии, досега е бил зам.-кмет на община Хасково от 2012 до 2014 година. Оглавявал е държавната администрация в региона на три пъти – в служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 година, в служебния кабинет на Стефан Янев от май 2021 г. до януари 2022 година, а последно бе на поста до днес от 4 август миналата година.