петък, 19 април 2024 г.

Протест на пострадалите от наводнените села Богдан и Каравелово

Стоп кадър БНТ

Жителите на карловските села Богдан и Каравелово излязоха на протест. Хората не са доволни от темповете на възстановяване на инфраструктурата. Според тях държавата и институциите не се ангажират достатъчно, за да помогнат и да подкрепят всички собственици на пострадалите сгради и имоти.

Кадър: БНТ

Протестиращите настояват за незабавно спиране на сечта във водосбора на населените места, разчистване и извозване на земната маса в коритата на реките и около Богдан и Каравелово. Ето какво споделят част от хората

„Държавата не ни даде нищо. Всичко, каквото сме получили, е от дарения… от държавата 675 лева, а от дарители – електрически уреди, пари“.

„8000 лева ми дадоха, и то от помощи, с тях не мога да си възстановя къщата“.

„Най-големият проблем е да се изчистят коритата защото ако завали пак. Останахме живи засега, а втория път дойде ли, не сме готови“.

Повечето от пострадалите все още живеят при близки и познати или във фургони, тъй като средствата, които са получили от дарители до момента са крайно недостатъчни, за да възстановят домовете си и да се върнат към нормалните условия на живот.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html