сряда, 24 април 2024 г.

Надежда Йорданова: Трябва да направим реформаторско правителство

Снимка: БГНЕС

Трябва да излезем от безвремието и да направим реформаторско правителство, заяви депутат от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и бивш министър на правосъдието Надежда Йорданова.

„В България липсата на усещане за справедливост е дълготраен проблем. Всеки ден виждаме как корупцията убива – както в случаите с мигрантите и катастрофите по пътищата, и как корупцията трови – както в случаите с топлоелектрическите централи на консултанта Ковачки“, каза Йорданова.

„В конкретния случай с ТЕЦ-овете не можем да кажем, че чакаме справедливост отвън, защото в европейската прокуратура работят и български прокурори, просто тя не е под шапката на главния прокурор. Това, че прокуратурата у нас от години си затваряше очите за мръсния въздух, е знак, че имаме нужда от промяна“, заяви Йорданова.

„Приоритет за нас е реформата на прокуратурата, защото тя е изключително важна, за да се стигне до справедливостта. Прокуратурата е властелинът на досъдебното производство и към момента има неограничена власт да преценява дали да разследва или да не разследва дадено престъпление. И тази власт е безконтролна. Без промяна усещането за справедливост не може да тръгне напред“, посочи кандидатът за депутат от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

По думите ѝ е много важно да бъдат проведени честни избори. „Хората трябва да отидат и да гласуват спокойно. Колкото и да са притеснени, нека излязат и да гласуват. Нека не позволяват с мълчанието си друг да решава вместо тях“, каза Надежда Йорданова.

„Хората имат нужда от стабилно управление, стабилно парламентарно правителство, което да ги води напред и да направи реформите, за които се говори от толкова години. Голямото предизвикателство пред 49-то Народно събрание е да излезем от безвремието, да сложим край на бъркотиите и да направим едно реформаторско правителство“, каза още Йорданова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html