Начало ЛАЙФСТАЙЛ Керана живее в квартира без прозорци в Тайланд

Керана живее в квартира без прозорци в Тайланд

Изпълнителката Юлия Йорданова с артистичен псевдоним Керана, която спечели третия лайф на шоуто за имитатори „Като две капки вода“ в образа на Бионсе, започва своята кариера на певица в далечен Тайланд. След като завършва английската гимназия в родния Пловдив, по идея на майка й заминава да учи в Германия, където живее баща й. Родителите й се разделят, когато тя е в първи клас. Така певицата влиза да следва макромедии в Мюнхен, снима видеа и реклами, но в едни момент си дава сметка, че не иска повече да учи в един от най-скучните, снобски и консервативни немски градове, пише „Галерия“.

Така взема решението да кандидатства за международна програма в Тайланд, одобряват я и тя заминава за Азия. Там специализира макромедии. Заминава с група от 50 германци. Толкова й харесва там, че въобще не й се връща, но няма начин, обучението свършва. Купува си билет, но докато правят изпращане на последния германец в един скай бар, чува жива музика. Там се запознава с англичанина Марк от бандата, която свири там. А Керана по това време е останала без пари и медицинска застраховка, дори и без телефон. Има предплатена квартира без прозорци за две седмици. Марк я води на следващия ден в най-стария пъб в Тайланд – клуб „Саксофон“, където от 12 до 2 ч. свири един от най-добрите и най-известни местни саксофонисти – Го Мистър Саксмен. Той чува как тя пее и започва да й търси участия в джаз и пиано барове. А дотогава Керана няма никакви участия пред публика. Учила се да пее вкъщи сама. Иначе в детството си от първи до четвърти клас учи в музикална паралелка, свири на цигулка и пиано. Така Юлия започва да пее по барове и да изкарва пари. „В Тайланд осъзнах колко много сила има в мен. Ако знаеш, че нямаш гръб, няма кой да ти даде пари или място, където да живееш, нямаш избор да не станеш и да не свършиш всичко необходимо“, разказва Керана.

Като Бионсе в шоуто за имитатори

В Тайланд освен с музика, работи в кетъринг компания, която обслужва много ресторанти – от по-стандартни до такива с деветстепенни менюта. След това припечелва, продуцирайки видеа от банка с видео и снимково съдържание. И въпреки това един ден се събужда и решава, че й е писнал животът в Тайланд. Носталгията по България и желанието да пее на роден език я връщат в родината. Така прави групата си „Керана и космонавтите“, а името на групата й хрумва, докато шофира и слуша предаване за звездите и Космоса по БНР. „От малка се интересувам от Космоса и имам много енциклопедии на тази тема. Всяка събота от седми до дванайсети клас ходех на клуб по физика. Събирахме се в аулата на Техническия университет в Пловдив и правехме състезание подобно на „Минута е много“, спомня си участничката в „Капките“. След това става популярна с участието си в музикалното шоу „Гласът на България“, където стига до финала, както и с ролите й в известните мюзикъли „Евита“ и „Исус Христос Суперзвезда“. Тя има и съвместна песен „Едно“ със световноизвестния цигулар Васко Василев.

Истинското име на гласовитата дама е Юлия, но тя интуитивно избира Керана за свой сценичен псевдоним, а след това с изненада разбира, че прабаба й също се е казвала така.

В момента изпълнителката няма сериозен приятел до себе си след раздялата с компютърен специалист. Двамата се познават от клуба по физика – Квант. Той учи в математическата гимназия, а тя – в английската. Винаги са се харесвали, още като деца. След като тя се връща от Тайланд, се засичат на събиране на клуба им по физика. Така започват да общуват и малко по малко нещата се получават. Изкарват дълго време един с друг, но в един момент решават, че връзката им се е изчерпала и се разделят. „Личният живот никога не ми е бил най-големият приоритет, а това което правя – това ми е мечтата. Най-важното нещо ми е работата, а всеки който иска нещо повече от мен – не мога да му го дам, защото давам всичко на работата си. Един мъж може да ме спечели с интелект – има хора, които имат много знания, но това не те прави интелигентен, харесвам хора, които много бързо мислят и зацепват. Случвало се е да отида някъде сама, а впоследствие се оказвам двойка с някой, когото в начало дори не съм забелязала. Като има хубав разговор – има шанс да ме омае. Обожавам хора, които ме разбират и мислят една стъпка напред“, завършва певицата.