петък, 19 април 2024 г.

Забраниха ползването на смартфони „Айфон“ в Кремъл

Снимка: WIKIMEDIA.ORG

На служителите на президентската администрация в Кремъл е разпоредено да прекратят използването на „Айфон“ заради опасения, че тези смартфони са уязвими за западните разузнавателни агенции, предаде Ройтерс, позовавайки се на публикация в московския в. „Комерсант“.

На семинар Сергей Кириенко, първи зам.-ръководител на президентската администрация, е заявил, че всички трябва да сменят телефоните си до 1 април, пише вестникът, позовавайки се на анонимни източници. „Край на „Айфон“-ите – или ги изхвърлете, или ги дайте на децата си“, е заявил той.

Кремъл може да осигури други устройства с различни операционни системи за замяна на „Айфон“-ите, пише още вестникът. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не може да потвърди информацията, но че тези смартфони така или иначе не може да се използват за служебни цели.

Малко след като Русия изпрати войските си в Украйна миналата година, американските и британските шпионски служби разкриха разузнавателна информация, че Путин планира да нахлуе. Не е ясно как те са се сдобили с такава разузнавателна информация, напомня Ройтерс.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html