петък, 19 април 2024 г.

Жители на Трилистник се вдигнаха протест, искат почистване на коритото на Стряма

Снимка: БНР/РАДИО ПЛОВДИВ

С плакати: „Вашето безотговорност ще ни наводни отново“, „Махнете гората от реката!“, „Спрете всеобщото безхаберие!“, жителите на с. Трилистник, община Марица днес протестираха и затвориха моста на р. Стряма в района, съобщи БНР.

Те се притесняват, че след потопа от миналия септември, реката може отново да наводни селото и настояват отговорните институции да си свършат работата и да почистят коритото на реката преди пролетните дъждове и снеготопенето.

Хората припомниха, че миналогодишното бедствие наводни къщи и етажи, събори огради и постройки. „Още едно такова бедствие и всичко приключва. Нашето село е застрашено отново и искаме да се почисти реката, за да живеем по-спокойно“, каза един от протестиращите.

Жителите дошли напротеста отбелязаха, че не се работи изобщо за почистването на коритото, а по думите им то не е река, а гора и изразиха готовност за затваряне на магистралата и още други пътища. Протеста подкрепиха и кметовете на Трилистник Мирчо Петров и община „Марица“ Димитър Иванов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html