четвъртък, 28 март 2024 г.

В последния старт за Световната купа по сноуборд Радослав Янков е седми

Снимка: БФСки

В последния старт за сезона за Световната купа по сноуборд в Берхтесгаден (Германия) Радослав Янков е седми Радослав в паралелния слалом, съобщи БНР.

На финала на кампанията българинът записа едно от най-добрите си постижения през нея, след като даде 11-то време в квалификациите, а в същинската част на състезанието се добра до четвъртфиналите. В първия елиминационен кръг Янков надделя над словенеца Тим Мастнак, а на четвъртфиналите отстъпи с нищожните 0.03 секунди пред австриеца Арвид Аунер.

Аунер достигна до финала на състезанието, но в него загуби с 0.05 секунди от сънародника си Фабиан Обман, който се поздрави с първи успех в кариерата си. В спора за третото място словенецът Рок Маргуч победи американеца Коди Уинтърс, който допусна грешка и не успя да финишира.

В крайното класиране за Световната купа в паралелните дисциплини шампион се оказа Обман, който въпреки липсата на победи до днес, показа най-голямо постоянство през сезона. Австриецът приключва с актив от 485 точки. Втори с 481 точки е италианецът Маурицио Бормолини, който отпадна на осминафиналите от Аунер. Трети с 465 точки приключва австриецът Андреас Промегер. Янков е 16-и с 212 точки.

В дисциплината паралелен слалом шампион с 297 точки отново е Обман. Бормолини е втори с 295 точки, а трети с 251 точки остава Аунер. Със 114 точки Радослав Янков завършва на 12-то място.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html