събота, 20 април 2024 г.

Поне по 2 кучета дневно си намират осиновител

Снимка: ЕКОРАВНОВЕСИЕ

133 кучета са осиновени от приютите на ОП „Екоравновесие“ през януари  и февруари или по поне две на ден, съобщи директорът на общинското предприятие д-р Милена Павлова, цитирана от БНР. За този период с цел намаляване на популацията на бездомни животни са кастрирани 281 кучета.

Продължава и кампанията за кастриране на дворни кучета от крайградските райони. „За съжаление отново се наблюдава изхвърляне на домашни кучета на улицата, като най-често се изоставят нежеланите поколения на домашни любимци. Само преди месец пред един от приютите са изоставени 4 кученца на приблизителна възраст 2 месеца. Те са настанени в приюта в „Сеславци“, каза още д-р Павлова, цитирана в съобщение на Столичната община.

Четириногите Пит, Панда, Прея и Пан вече са обезпаразитени и ваксинирини и могат да бъдат осиновени. Кутретата са в отлично здравословно състояние, обичат да си похапват и се очаква скоро да намерят уютен дом и любов. Своя стопанин очаква и малката Белла, попаднала в приюта заедно със майка си и своите братчета и сестрички.

Шефът на „Екоравновесие“ призовава всички стопани, които имат домашни любимци, да ги ваксинират, за да няма изоставени кученца по улиците на града.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html