четвъртък, 28 март 2024 г.

Пентагонът: Извънземен кораб-майка може да се „спотайва“ в нашата Слънчева система

Снимка: Архив

Преди години предишният папа Бенедикт заяви, че няма как да сме сами в галактиката и че ако има други форми на живот те пак ще са Божи чада. Сега и Пентагонът призна, че при наличието на толкова много галактики е повече от вероятно, че ние не сме единственият живот във Вселената. Пентагонът е съгласен с това, като в неотдавнашен доклад на Шон Къркпатрик, директор на Службата за разследване на аномалии във всички области на Пентагона, и Абрахам Льоб, председател на катедрата по астрономия в Харвардския университет, се казва, че е възможно да има извънземен кораб-майка точно в нашата Слънчева система. В доклада, цитиран от Нова телевизия се казва буквално, че потенциално може да има „кораб-майка“, който изпраща „малки кораби по време на близкото си преминаване до Земята“.

Предполагаеми китайски шпионски балони засякоха над САЩ и Канада

AARO, или Службата за разследване на аномалии, съществува едва от юли 2022 г.

Преди да поеме AARO в Пентагона, Къркпатрик е бил главен учен в Центъра за ракетно и космическо разузнаване на Агенцията за отбрана, макар че нито една от тези роли не е непременно ориентирана към извънземните. AARO е създадена специално за разследване на неидентифицирани обекти, открити около военни обекти.

Китайски „шпионски“ балони летят по целия свят

Льоб допуска, че в нашата Слънчева система има извънземен посетител още през 2017 г., когато телескопът PanSTARRS в Хавай наблюдава бързо движещ се обект, за който някои учени потенциално смятат, че произхожда някъде извън нашето кътче от космоса. Този бързо движещ се обект получи прозвището „Оумуамуа“, хавайският термин за „разузнавач“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html