петък, 19 април 2024 г.

Иван Демерджиев: МВР не е завладяна държава и главният прокурор има механизми за справяне

Служебният вътрешен министър Иван Демерджив коментира вчерашният брифинг на Прокуратурата за намереният списък с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на заплахи и евентуална заплаха за главният прокурор Иван Гешев.

Министър Демерджиев заяви: „МВР не е завладяна държава. Главният прокурор има всички механизми да защити и себе си и другите магистрати и това е в правомощията на ДАНС и прокуратурата“ каза той в Нова телевизия.

„Ако главният прокурор е обект на някаква заплаха, той има всички инструменти в ръцете си, за да се справи с тази заплаха, за да защити себе си и хората в държавата. Така че не мога да си представя главния прокурор като жертва“. Това заяви вътрешният министър

За механизмите за контрол над главния прокурор заяви, че текстовете не са изготвени под натиск, те са в директива, която е в Плана за възстановяване и устойчивост и те трябва да бъдат приети.

Дали лица, които се спрягат като виновни за престъпна дейност, като Къро министърът заяви:

Има данни това лице и други лица да са свързани с престъпна дейност, аз съм поставил задача да се работи и да се наблюдават те. Държавата, назад във времето е дала възможност на дадена фирма да има влас и сега е трудно да се работи. Но лица за която има каквито и да е данни за престъпна дейност са обект на разследване от страна на съответните органи. Но имайте  предвид, че трябват доказателства.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html