вторник, 23 април 2024 г.

Весела Лечева: Министерството ще работи за създаването на възможности за развитие на младежите

Снимка: БГНЕС

По време на откриването на Националната младежка конференция „Проект за бъдеще“, в Конферентния център на „Интерпред“ в София, министърът на младежта и спорта Весела Лечева открои като важно създаването на среда за пълноценно личностно участие на младите хора, за постигане на тяхната независимост и придобиване на житейски умения за преодоляване на предизвикателствата.

Събитието е част от Европейската година на младежта. Лечева увери, че ресорното министерство ще работи за създаването на възможности за развитие на младежите. Тя припомни, че последният парламент е успял да приеме Националната стратегия за младежта (2021 – 2030 г.) Това е един дългоочакван акт на Народното събрание, наш общ успех, каза Весела Лечева.

Чест е за мен, не само като заместник-министър, но и като родител, да виждам толкова пълна зала, заяви в приветствието си заместник-министърът на културата Марина Василева. По думите ѝ днешната младежка конференция ще помогне на Министерството на културата „да си свери часовника“ с мнението и очакванията на младите хора за бъдещето. Тя призовава младите хора да бъдат активни, да споделят мнение по темите, които са актуални за тях и тяхното бъдеще. Повишавайте осведомеността си, добивайте опит. Станете успешни граждани, пожела Василева.

Михаил Балабанов, изпълнителен директор на Центъра за развитие на човешките ресурси, също отправи приветствие към присъстващите. Той изрази надежда, че мнението на младите, сред които има ученици и студенти, ще се чуе от институциите.

Националната младежка конференция „Проект за бъдеще“ събра на едно място младежи, младежки организации, активни граждани, експерти и представители на институции на високо ниво. Те ще обсъдят работата и постигнатите резултати през Европейската година на младежта, ще очертаят бъдещата стратегическа посока за развитие, както на младежкия сектор, така и в други области, пряко засягащи младите хора в България.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html