20.7 C
София
понеделник, 20 март 2023 г.

Стачка в Германия отменя 681 полета на авиолиниите

Стачките ще са на летищата в Дюселдорф, Кьолн/Бон, Щутгарт и Карлсруе/Баден-Баден.
Снимка: WIKIPEDIA.ORG

Стачка в Германия отменя 681 полета на авиолиниите, съобщи ДПА, цитирана от БТА. Пътниците на четири летища в Германия днес ще бъдат изправени пред отмяна на полети и закъснения, тъй като работниците спират работа в последната вълна от стачни действия, засегнали най-голямата европейска икономика.

Стачките на летищата в Дюселдорф, Кьолн/Бон, Щутгарт и Карлсруе/Баден-Баден ще доведат до отмяната на 681 полета, съобщиха от Германската асоциация на летищата (ГАЛ/ADV). Това ще засегне около 89 000 пътници.

Профсъюзът Верди (Verdi) призова за стачките, тъй като преговорите за заплащането в сектора на авиационната сигурност остават неуспешни, а спорът за заплатите в публичния сектор продължава. Според профсъюза стачката на летище Кьолн/Бон ще започне в четвъртък вечерта поради естеството на работната смяна. В някои райони стачките ще приключат едва в ранните часове на съботната сутрин.

Летищните оператори препоръчаха на пътниците да проверят състоянието на полета си при своята авиокомпания или туроператор, преди да тръгнат към летището.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html