11.8 C
София
неделя, 2 април 2023 г.

Асен Меджидиев: Медици от Добрич ще извършват прегледи в малките населени места в областта

Асен Меджидиев
Снимка: БГНЕС

Медици от болницата в Добрич ще посещават веднъж седмично малките населени места от областта, за да преглеждат хората. Проектът трябва да започне в началото на следващия месец, обяви служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев пред журналисти след среща с кметовете от област Добрич.

Той уточни, че кметовете са поели ангажимент да представят възможни локации, където екипите от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Добрич да правят своите посещение, да извършват профилактични и неотложни прегледи.

Това е възможност всички отдалечени места в нашата област да имат достъп до качествена медицинска грижа, заяви директорът на МБАЛ-Добрич д-р Георги Желязков. Той допълни, че кметовете на общини ще участват в логистиката по проекта.

Министър Меджидиев обяви и поредната инициатива по програмата „Детско здраве“ в Добрич. Утре в Медицинския център при МБАЛ в Добрич ще бъдат извършвани високоспециализирани безплатни прегледи на деца, от 9:30 ч. до 14:30 часа. За утре има записани 320 деца. Дори да има незаписани, те могат да дойдат, колегите ще работят, докато има деца през целия ден. Ще има лекари от 12 специалности, всички – в детската сфера, добави здравният министър.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html