петък, 26 април 2024 г.

СОС даде три седмици на Фандъкова да назначи временен кмет на „Красно село“

Столичният общински съвет (СОС) прие днес, на извънредно заседание решение, с което възлага на кмета на София Йорданка Фанъдкова със своя заповед да определи един от заместник-кметовете за временно изпълняващ длъжността кмет на район „Красно село“ до 6 април.

От общо 45 общински съветници в зала „за“ гласуваха 31 души, „против“ – петима, „въздържали се“ – девет общински съветници.

Във второ поредно заседание столичните общински съветници не успяха да изберат временен кмет на района на мястото на отстранената поради конфликт на интереси Росина Станиславова, която бе излъчена от „Демократична България“.

„Наложи се кметът на СО да свърши работата на политическата група, която днес избяга от отговорност. Надявам се на 6-ти април вече всичко да приключи“, това заяви председателят на СОС Георги Георгиев след решението на Общинския съвет. „Надявам се и колегите от ДБ да посочат по законен начин кой да изпълнява длъжността – кмет на район Красно село“, заяви Георгиев.

От десницата обаче поясниха, че „Демократична България“ е снела доверието си от кмета Станиславова още през февруари 2021 г. и не смята да предлага някой от нейните заместници, които тя сама е избрала.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html