четвъртък, 28 март 2024 г.

Крум Зарков инспектира строителството на затвора в дупнишкото село Самораново

Снимка: Министерство на правосъдието

Правосъдният министър Крум Зарков и екип от министреството инспектираха днес изграждането на нов модерен затвор за 400 лишеин от свобода край дупнишкото с.Самораново, съобщиха от министерството. Изградането на комплекса започна през декември миналата година и се финансира по Норвежки механизъм за около 35 млн. лева.

„Удовлетворен съм от напредъка на строителните дейности по новия затвор в Самораново и се радвам на високата оценка на нашите норвежки партньори по дейностите, засягащи Норвежкия финансов механизъм“. Това заяви министър Крум Зарков при посещение на строежа за новия затвор в с. Самораново до Дупница.

На мястото днес бяха министърът, заместник-министър Мария Павлова, главният директор на ГДИН главен комисар Ивайло Йорданов и представители на Съвета на Европа, Норвежката корекционна служба, Норвежката съдебна администрация.

Към момента се наливат основите на затвора, който се очаква да бъде завършен до края на април 2024 г.

В Самораново успоредно текат строителните дейности и по изграждането на новия арест за 40 задържани лица и по реновирането на затворническото общежитие към затвора в Бобов дол. В него ще има обособено преходно отделение (half way house ) за адаптация на лишени от свобода, на които им предстои освобождаване от затвора.

Същевременно местните в Самораново очакват министър Зарков да изпълни дадена дума и обещание да съдейства пред МРРБ за финансиране на пълна подмяна на ВиК мрежата и на довеждащия водопровод до селото.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html