четвъртък, 28 март 2024 г.

Фирма на Тръмп е разследвана за плащания през „руска връзка“

Снимка: Архив

Федералните прокурори в Ню Йорк са започнали разследване дали Trump Media (TMTG), компания, основана от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, е нарушила закона, като е приела две подозрителни плащания на обща стойност осем милиона долара, дошли от два „неясни субекта“, частично свързан със съюзник на руския президент Владимир Путин.

Първото подозрително плащане по сметката на TMTG, в размер на два милиона долара беше регистрирано през декември 2021 г., когато компанията беше на ръба на фалита поради разследването, което прекъсна планираното сливане на TMTG с „Цифров свят“. Второто плащане, в размер на шест милиона долара е внесено по сметката два месеца по-късно, съобщава лондонският „Гардиън“.

В първия случай парите са пристигнали от Paxum Bank в Доминиканската република, а второто плащане е извършено от ES „Family Trust“ . Човек на име Анджело Пачеко е посочен като попечител на ES „Family Trust“ и изглежда, че той е и директор на гореспоменатата Paxum Bank.

„Руската връзка“ в случая е частичният собственик на Paxum Bank Антон Постолников, за когото се твърди, че е свързан със съюзника на Путин Александър Смирнов. По този начин обвинителният акт срещу TMTG заради планираното сливане с компанията „Цифров свят“ е разширен, за да обхване някои други съмнителни сделки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html