петък, 29 март 2024 г.

Руският посланик в САЩ: Ние не искаме конфронтация между САЩ и Русия

Снимка: МВнР Русия

Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов заяви днес, че въпросът за възможните последствия за Москва след инцидента с руския самолет и американскиядрон над Черно море не е бил повдиган по време на разговора в Държавния департамент.

Пентагонът коментира сваленият американски дрон

Антонов, който беше извикан в Държавния департамент, след като американски дрон се разби в Черно море, след като се предполага, че е влязъл в контакт с руски изтребител, каза, че е имал „конструктивен“ разговор с помощник държавния секретар по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид.

„Ние не искаме никаква конфронтация между САЩ и Русия. „Русия настоява за изграждането на прагматични отношения със САЩ, които да отговарят на интересите на народите на двете страни и не търси конфликт с Вашингтон“, каза Антонов.

Европейското командване на въоръжените сили на САЩ съобщи по-рано днес, че американски дрон MQ-9 се е разбил в Черно море след сблъсък с руски изтребител Су-27 в международното въздушно пространство над Черно море.

Руското министерство на отбраната заяви в изявление, че американският дрон MQ-9 е паднал в Черно море поради рязка маневра и че руските изтребители не са открили огън по американския самолет, нито са имали контакт с него.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html