четвъртък, 18 април 2024 г.

Кирил Петков: България има потенциал да бъде най-бързо растящата държава в Европа

Кирил Петков, сн. бТВ/Ладислав Цветков

България има потенциал да бъде най-бързо растящата държава в Европа. В това е уверен Кирил Петков от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“. Той, заедно с Божидар Божанов, акад. Николай Денков и Калина Константинова провеждат срещи с младежи.

„Имаме много добро земеделие, много добър туризъм“, даде за пример Петков.

Той разказа, че е скочил в политиката, подтикнат от страха, че когато остарее, ще го гложди вина, че не е направил необходимото, за да спомогне за решаването на проблемите в България. „Ще стана на 70. Ще си кажа: „Направих всичко, бизнесът върви добре, обучих децата си“. Но ме подтикна страхът, че ще стоя само като част от публиката, а не от решението, а цялото това време ще мине. Скочихме с приятели, нямахме партия. Бяхме група приятели с идея, че България може да стане по-различна, че можем да отпушим потенциала ѝ“, сподели Петков.

„Не знаехме колко е дълбоко мястото, в което скачахме. Задачата е много по-сериозна отколкото очаквахме. Продължаваме да смятаме, че има смисъл. Има смисъл, ако не сме сами. Ако всеки иска да е част от решението, не просто наблюдател. Дали ще накара свой приятел да отиде до урните, или ще бъде участник в секция, да следи да не се правят фалшификации. Истината е, че докато много българи не осъзнаят това, няма да има промяна“, каза още той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html