събота, 20 април 2024 г.

За 20 млн. лв. правят нов завод за бронирани машини в Бургас

Първите машини ще бъдат сглобени след година и половина.
Снимка: WIKIPEDIA.ORG

20 млн. лв. ще инвестира международна компания за строителството на завод за производство на бронирани машини в Бургас, съобщава БНР. Строителството му започва днес и след година половина да започне работа. Промишленият обект ще се намира на 9-тия километър в посока София

Международната компания планира изграждането на няколко завода в България. Първият от тях ще бъде построен в Бургас. „Бургас е много удобно място, тъй като е на морето, а повечето от тези машини, тъй като са военни, се транспортират по вода и това не само облекчава транспорта, поевтинява го, става много удобен, бърз и просто е много добро като локация“ обяснява собственикът на компанията Антон Стефов.

Над 160 са моделите, които предлага за производство фирмата. Сред тях са инкасо автомобили, бойни машини, както и автомобили за лична защита. Фирмата участва в обществена поръчка за производството на бойни машини за българската армия. „В момента работим заедно с други български фирми за предстоящия договор за 8×8 машини за армията. Подали сме документите и се надяваме като единствен български производител да участваме в тази разработка“, информира бизнесменът.

Първият етап на проекта предвижда изграждането на сградите и инфраструктурата на завода, както и закупуването на машини и компютърни програми, а вторият предвижда усвояването на ноу хау.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html