петък, 19 април 2024 г.

Банда за търговия с ментета и пране на пари спипаха в Пазарджик

Банда за търговия с ментета и пране на пари спипаха в Пазарджик, съобщи БНР. Окръжна прокуратура привлече като обвиняеми шестима души на възраст от 33 зо 63 години за участие в организирана престъпна група, създадена с цел и престъпления против интелектуалната собственост и пране на пари.

Шестимата са задържани на територията на областите София и Пазарджик при специализирана полицейска операция на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП и секторите БОП в Пазарджик и Пловдив. Извършени над 20 претърсвания и изземвания в жилища, складови помещения и автомобили в различни населени места в двете области. Иззети са около 5000 броя реплики на маркови стоки – дрехи, обувки, колани, часовници, чанти, парфюми, портфейли. Те са били опаковани и готови за транспортиране в чужбина. До момента е установено, че стоките са пристигали от Турция с автобуси, които превозвали пътници, а в България на определени места са били пренареждани и преопаковани. След това чрез спедиторски фирми са били изпращани и продавани Германия, Франция и Австрия. Според събраните до момента доказателства, парите, получени от продажбата на ментетата са влагани в закупуването на имоти и автомобили в България. Схемата е работила в последните шест месеца.

С постановление на наблюдаващия прокурор четирима от обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, като предстои да бъде поискан постоянен арест. Другите двама са пуснати под гаранция от по 2000 лева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html