петък, 19 април 2024 г.

Арестуваха украинец, превозвал мигранти на АМ „Тракия“

Украински гражданин на 23 години е бил арестуван тази сутрин, след като е заловен да превозва 14 мигранти от Сирия. Районната прокуратура в Пловдив наблюдава бързо производство по случая, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Около 10:00 часа на автомагистрала „Тракия“, посока към София, в землището на с. Белозем, област Пловдив, полицейски патрул спрял за проверка микробус. Установено е, че в колата пътували 14 чужденци – граждани на Сирия, всички мъже. В момента се изяснява дали сред тях има непълнолетни. Мигрантите са качени в автомобила от района на община Чирпан. Те са пътували за София с цел да преминат в Сърбия.

Задържаха група мигранти на входа на София

Шофьорът на микробуса, украински гражданин, е влязъл в България в началото на март тази година. Автомобилът, който е управлявал, е с българска регистрация, но е бил собственост на пребиваващ у нас иракски гражданин с хуманитарен статут. Сирийците са пътували в купето, което е било със свалени седалки. Автомобилът е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство.

По делото са извършени действия по разследването – оглед на местопроизшествие, с който е иззет лекият автомобил, разпити на свидетели. Шофьорът задържан за 24 часа, като предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html