петък, 26 април 2024 г.

На остров Бали недоволни от наплива на руснаци и украинци

Повече от 77 500 руснаци са пристигнали в Индонезия за последните 6 месеца.
Снимка: WIKIMEDIA.ORG

Властите в популярната туристическа дестинация Бали поискаха от имиграционната агенция на Индонезия да отмени политиката за издаване на визи при пристигане на руски и украински граждани, тъй като са открити туристи, които работят незаконно на индонезийския остров, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Най-малко четирима руски граждани са депортирани през този месец поради нарушения на визовия режим. Имиграционните власти неведнъж са предупреждавали чужденци на остров Бали, че е незаконно да работят там, ако са пристигнали с туристически визи. Руските граждани са сред най-големите групи чужденци в Индонезия, според официални данни за туризма в страната.

Губернаторът на Бали Ваян Костер обяви, че е поискал от правосъдното министерство на Индонезия да затегне визовите изисквания, като отмени издаването на визи при пристигане, специално за руските и украинските граждани, поради „редица нарушения“.

„Тъй като те са във война, се стичат в Бали. Сред тях има такива, които търсят комфортно преживяване или идват, за да работят тук“, е заявил губернаторът на Бали, според публикация в профила на имиграционната агенция в социалната мрежа „Инстаграм“. Ваян Костер добавя, че тези две страни се открояват, тъй като нарушенията, извършени от техните граждани, са „по-сериозни“ в сравнение с тези, за които носят отговорност други чужденци.

Индонезия разрешава на гражданите на някои държави да кандидатстват за виза при пристигането си в нея, докато други чужденци трябва да подадат молба за виза преди отпътуването си за азиатската страна, отбелязва Ройтерс. Повече от 77 500 руснаци са пристигнали в Индонезия между септември 2022 г. и януари 2023 г. на фона на облекчаването на ограниченията срещу разпространението на коронавируса. През същия период страната от Югоизточна Азия е посетена от 8800 украинци.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html