петък, 19 април 2024 г.

Деси Иванчева ще съди управата на Сливенския затвор

Снимка: Фейсбук

Десислава Иванчева смята да съди управата на женския затвор в Сливен. Причината е, че администрацията не й осигурява животоспасяващи лекарства и лечение от стоматолог. Това обявиха в официалната ѝ файсбук страница нейни представители.

Иванчева, която изтърпява в затвора в Сливен 6-годишна присъда за подкуп, ще бъде конвоирана до Административния съд Сливен във вторник по обяд. „Тя е завела дело за бездействие от страна на администрацията на затвора, която държи в ръцете си здравето и живота ѝ“, се казва в публикацията.

Публикуваме текста от Фейсбук страницата на Десислава Иванчева:

Уважаеми медии в Сливен,
Скъпи приятели на Деси Иванчева,

„Утре (14.03.), около 13:00 ч. Десислава Иванчева ще бъде конвоирана до Административния съд Сливен.
Тя е завела дело за бездействие от страна на администрацията на затвора, която държи в ръцете си здравето и живота й.
Неведнъж Деси ви е споделяла, че от години има образование на хипофизата, което се контролира с лекарства, за да не прерасне в злокачествено. Към момента молбата й, заедно с всички болнични изследвания през годините е оставена без разглеждане, а тя съответно без животоспасяващите я лекарства.
🦷Освен това Деси скоро може да остане без зъби. Молбата й за адекватно лечение от пародонтолог също е забавена няколко месеца.
Медиите и всеки, който желае и има възможност да види Деси в Сливен за малко, може да го направи във вторник (14.03), около 12,30- 13,00 ч. пред съда“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html