20.7 C
София
понеделник, 20 март 2023 г.

Нов влаков удар – 12 души пострадаха в Румъния

Снимка: Туитър

Нова катастрофа между влакове е станала, този път в Румъния. Дванайсет души пострадаха след сблъсък между пътнически влак, пътуващ по маршрута Арад-Букурещ, и товарен влак, превозващ автомобили. При удара, който е станал в 03.55 ч. тази сутрин между Рошиори де Веде и Мълдеини в окръг Телеорман, три вагона от товарния влак са дерайлирали, съобщи за Диджи24, цитиран от Нова телевизия Лауренциу Думитру – директор на Румънската агенция за железопътни разследвания (AGIFER), която проучва причините за инцидента.

Виж Гърция, мисли за България

„Пътническият влак е подминал знака „Стоп“, настигнал е товарния и го е ударил силно“, уточнява Лауренциу Думитру.

Българин е сред загиналите във влаковата катастрофа в Гърция

Товарният влак е превозвал автомобили Форд за Кюстенджа. Всички са застраховани, информира говорителят на Форд-Румъния Ана Мария Тимиш, цитирана от Аджепрес.

Според последната информация, изпратена от Департамента за извънредни ситуации, четирима души са откарани в болница. 46-годишен мъж и 30-годишна жена са с наранявания на главата и крайниците, 59-годишен мъж и 61-годишна жена са с наранявания по крайниците. На останалите осем пострадали е оказана помощ на място.

Двеста души са откарани с микробуси на Инспектората за извънредни ситуации на Телеорман до гара Рошиори, откъдето са се качили на влака от Будапеща за Букурещ.

Движението на влаковете в района на инцидента все още е затруднено, възможни са забавяния, предупреждават от държавния железопътен превозвач на Румъния (CFR).

Оттам информират още, че в момента приложението за онлайн закупуване на билети за влак, както и уебсайта на превозвача не функционират поради технически проблеми. Временната неизправност не засяга електронното издаване на билети в билетните каси в гарите на CFR.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html