20.7 C
София
понеделник, 20 март 2023 г.

Момиче от Пловдив подобри над 40 национални рекорда в плуването

Кадър: БНТ

19-годишната Калина Николаева е подобрила над 40 национални рекорда в плуването и е спечелила повече от 300 медала. Тя е ученичка последна година в Спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив, предаде БНТ.

„Първоначално започнах само за здраве. Майка ми и баща ми искаха да спортувам някакъв спорт. На 6 години започнах при моята първа треньорка Ваня Кръчмарова и на 9 години тя видя потенциал в мен и ме записа на първото ми състезание. Плувах само на 200 м свободен стил с 1 година по- големи от мен. Станах 4-та, но самата тръпка от състезанието ми хареса, затова реших да продължа професионално с този спорт“, казва Калина и продължава:

„Занапред искам да продължавам да представям България на Европейски и Световни шампионати, и някой ден да стигна до Олимпийски игри. Също така, една от мечтите ми е подобря националния рекорд за жени на 400 метра съчетано плуване, защото това е най-старият рекорд в плуването. На 43 години е. Рекордът е на Соня Дангалакова от 1980 година. Никой не го е подобрил и се надявам аз да съм тази, която да го подобри“.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html