вторник, 16 април 2024 г.

Стефан Янев: Напускането на хора от „Български възход“ е оздравително

Стефан Янев
Снимка: БГНЕС

В 48-ото НС коалиция „Българския възход” апелираше за диалог и взаимодействие между партиите и решения в интерес на българските граждани. Това заяви пред нова телевизия лидерът на „Български възход” Стефан Янев.

Той коментира и хората, които напуснаха редиците на партията му. „Тръгнаха си хора, чиито лични амбиции се различават от конкретните идеи и програми на партията. Те са достатъчно ясни и конкретни”, заяви Стефан Янев и отрече това да е лидерска грешка. Кандидатът за депутат нарече процеса „оздравителен”.

„Въпросът с инфлацията е един от важните въпроси, по които ние смятаме, че трябва да има разговор в обществото и съответно ние от ПП БВ предлагаме конкретни мерки”, заяви Янев. Те включват борба с картелите, така че да се запази целостта на пазара и пазарните принципи, уточни политикът.

Лидерът на БВ коментира и възможността Паметникът на Съветската армия да бъде преместен. „Да вземем етимологията на думата „паметник”. Това е паметта. Историята – хубава или лоша, се е случила по определен начин. Ако ние имаме такова нихилистично отношение към нашата собствена история, ние сме на път да пренапишем цялата си история и да останем  без история”, заяви Янев. По думите му паметниците трябва да се оценяват с техните положителни и отрицателни страни, но трябва да останат. Темата се политизира предизборно, категоричен е кандидат-депутатът.

Относно предоставянето на военна помощ за Украйна, лидерът на „Български възход” заяви, че преди всичко националният ни интерес е да не пострадат отбранителните ни способности. „Това е логиката. Ние като държава трябва преди всичко да се грижим за собствения си отбранителен капацитет, да го надграждаме, тъй като с години не сме го правили системно”, коментира той.

Стяфан Янев е категоричен, че ще бъде сформиран редовен кабинет в рамките на следващия парламент и заяви готовност от партията му да работят в тази насока.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html