петък, 19 април 2024 г.

Пам от „Ергенът“ отраства без родители

Обича да пътешества, фотографира всяко красиво кътче

Пламена Великова, позната като plus size моделката от романтичното шоу „Ергенът“, крие драматично минало. Без страх от конкурентките, дръзка и непоколебима, тя сподели, че е готова да се бори до финала, а това, което я превърна в основен фаворит, осигурявайки й мощната подкрепа на феновете, бе решението й да се катери по стълбата на успеха без чужда помощ, интриги и коалиции.

Разбира се, зад всеки ход има история, а това да изповядва клишето „по-добре сама, отколкото зле придружена“ далеч не е случайно. И в живота, и на екран тя не разчита на подкрепа. „Не съм израснала с родителите си, което ме превърна в доста самостоятелна личност. Не се вълнувам от мнението на хора, които не са се доказали в живота ми. Също така през 2014 г. преживях  разочарование от много близки хора в живота ми, което ме превърна в още по-критичен човек относно социалното ми обкръжение. Зрителите си мислят, че споделям много лични неща, но истината е, че никога не разкривам това, с което могат да ме наранят. Един път като отпиша някой и не гледам назад. Добър урок, научила съм го по-трудния начин и го спазвам“, споделя Пам.

Преди броени дни тя се превърна в интернет сензация, а повод за голямата радост бе потвърдената от самата нея новина, че е свалила цели десет килограма. Огнената червенокоска от град Карнобат, която е и автор есеист, не робува на предразсъдъци, наслаждава се на живота и тялото си особено след трансформацията. Категорична е обаче, че промяната не е повлияна от критиките на останалите претендентки за сърцето на виртуозния пианист Евгени Генчев, а от стремежа да вдъхнови момичета, които споделят историята й.

„Аз съм с 10 кг по-слаба и съм направила много мускулна маса. Тренирах месеци преди да започнат снимките, не спирам и до днес! Сега ходя на фитнес пет пъти седмично. Преди съм тренирала тае-бо няколко години, вдъхнови ме една изключителна жена. Никога не са ме мотивирали обиди на хора, които са позитивно настроени към човешкото тяло и същност. Правя го, за да съм здрава, а не слаба на всяка цена“, разказва Пам. В официалния си профил в Инстаграм прави официално обръщение към стотиците си симпатизанти. „Искам да ви благодаря за страхотните думи, подкрепа, отношение и изобщо за съзнателното мнение. Много ми е криво, че не мога да отговоря на всеки, който е отделил време за мен, съобщенията, които имам са стотици. Карате ме да се чувствам щастлива, не знаех как българското общество ще ме приеме“, допълва тя.

Най-много комплименти получава във фитнес залата, тъй като вече е разпознаваемо лице. Пред щангите тя залага на контраст – или е от глава до пети в черно, или избира най-яркия сет в гардероба, така че да не остане незабелязана.

Голямата й любов не е спортът, а изкуството. За това вероятен „виновник“ е баба й, тъй като тя е била оперна прима. Самата Великова има певчески талант, но се притеснява да го показва пред големи групи, затова се изявява на сцени ала домашен купон и женска сбирка. Отделя си време, за да слуша музика на тъмно, докато мечтае. Разглежда съвременни илюстратори, чете къси философски статии, прави си домашни спа процедури. Определя писането като свой талант, но твори само и единствено, когато я връхлети вдъхновението и има муза. Обича да посещава и изложби. „Чета за изкуство и не става дума само за изобразително. Хващам десет филма от фестивал и чета за всички режисьорски и актьорски похвати“, уточнява Пам в социалните мрежи. Тайната й страст е архитектурата. Има поглед, но все още не се е престрашила да влезе в дълбоките води.

Като всяка жена обожава да пътешества, а едно от важните неща, които изследва на път е кухнята. Без да прави шеговит паралел с визията си, не се страхува да признае, че опитва от всичко, но най-добра е в италианската кухня. Паста и вино е рецептата за щастие на Пам, която се надява един ден да обиколи света. Без значение дали на път ще е сама или с човек до себе си.

Връзките са голямото предизвикателство за нея и неслучайно „Ергенът“ е смела крачка. Преди време казва: „Трудно ми е да си представя да живея с друг човек. Аз обичам да съм сама. На всеки от партньорите си съм казвала, че ако живеем заедно ще трябва аз да съм на единия етаж, а той да е на другия… Мисля, че рутината би ме съсипала. В моите връзки нещата са били разменени – аз правя много неща, които уж са мъжки, а партньорът ми много работи, които уж са женски като домакински“, разкрива пухкавата Пам. Освен човек до сърцето си, тя трудно допуска и хора в приятелския си кръг. Не поддържа връзка с нито една от конкурентките си в шоуто. Най-неприятен спомен има от Теодора, която напусна в началото, както и от Габриела, която бе първата, позволила си да я обиди заради наднорменото тегло. Единствената, с която се поздравява, е танцьорката Мони Зенгинер, но приятелство е силна дума.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html