четвъртък, 25 април 2024 г.

Лили Иванова лапва милион и половина от турнето

Цените за шоуто на музикалната звезда са от 60 до 300 лв.

Примата Лили Иванова е на път да прибере рекордната сума от близо 1 500 000 лева от тазгодишното си турне, пише „Галерия“. При стопроцента посещаемост сумата може да достигне и главозамайващите 2 млн. От предлаганите за концертите билети, внимание провокират пропуските за двата поредни спектакъла в столицата – на 15 и 16 декември в Зала 1 на НДК.

От всяко ВИП място в оркестрината изпълнителката на „Щурче“ ще вземе по 300 лв. Налични са по 216 броя за вечер, т.е. – Лили ще грабне два пъти по 64 800 лв. или иначе казано – близо 130 000 лева само от първите редове. Всеки желаещ да слуша на живо голямата певица може да избира от ценовия диапазон от 60 до 300 лв. Най-предпочитани са билетите от 120, 140 и 160 лева. Изявата в София е само част от общо петнадесет концерта в тринадесет родни града. Стартът Иванова ще постави на 10 май в Благоевград. По-късно следват срещите й с публиката на Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Плевен, Хасково, Добрич, Благоевград, Враца и Созопол.

Мнозина от слушателите на музикалната знаменитост споделиха, че надуването на цените напомня за фурора, който предизвика световноизвестният Джон Малкович, когото приятелите на изкуството гледаха само за стотачка отгоре в Народния театър в „В самотата на памуковите полета“. Някои от почитателите не пропуснаха да припомнят фактите, че само преди броени месеци Лили приключи най-мащабното до момента турне, завършило в „Арена София“. Там най-скъпите билети бяха по 250 лв. Очаква се през 2023 година разходите за шоуто да са повече. Това наложило да се калкулира евентуалният приход. Първите резултати не били задоволителни затова екипът на Лили Иванова решил да предприеме лека промяна, вдигайки цените на пропуските, намиращи се на първите десет реда.

Другата новина е, че освен в София, тя ще изнесе два концерта и във Варна. Но докато в последния град изявите й са една след друга, то край морето ще бъде за първи път на 14 юни в Летния театър, а към края на турнето ще се върне пак на 28 ноември, тогава в Двореца на културата и спорта. Цените и за двата спектакъла са от 70 до 160 лв. В останалите градове билетите са от 60 до 140 лв.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html