четвъртък, 25 април 2024 г.

Лена Бориславова: Ще направим България по-добро място, с Петков имаме служебни отношения

Целта на обединение „Продължаваме Промяната – Демократична България“ на тези избори е да формира работещо правителство, което ще превърне България в нормална европейска държава. Това заяви Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ пред бТВ.

„Задачата ни да превърнем България в мястото, където хората не искат да си тръгват, а да останат и да водят нормален европейски живот. Знаем, че спасение няма да дойде отвън. Затова всички сме тук, а не бягаме в държави, където се живее по-добре. Ще изпълним задачата си с общи усилия на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, земеделските партии и гражданите с каузи, които се присъединяват към нас и ни подкрепят“, каза още Бориславова.

„Ако бях на мястото на нашите опоненти и имах финансов министър, на когото цялата международна общност е забранила да си отвори банкова сметка дори, защото е в списъка „Магнитски“, ако имах построени 8 км магистрала „Хемус“ с 235 дупки, и аз няма да имам аргументи, с които да вляза в политическия дебат“, коментира кандидат-депутатката в столичния 24 МИР. Там тя е втора след съпредседателя на ДБ Христо Иванов.

„Когато влизаш в политиката знаеш, че ще платиш цена. Очакваше се, че атаките ще бъдат основно по линия на политиките. Оказа се, че другите сили действат по различен начин. Така или иначе не бих пожелала на никого да минава през толкова интензивна атака“, каза още Бориславова.

По повод кадрите в определени медии, на които се вижда известна близост със съпредсеателя на „Промяната“ Кирил Петков, Бориславова коментира: „На тези кадри няма от какво да се притеснявам. Един погрешен ъгъл – както ъгъла с държането на ръцете в Министерски съвет, който трябва да бъде оспорен. Дали е можело по-своевременно да оборим – можело е. Тогава нямахме този рефлекс все още. Но категорично потвърждавам, че отношенията ми с г-н Кирил Петков са служебни и приятелски в рамките на „Продължаваме промяната“ и винаги са били такива. Винаги“, заяви още Бориславова.

Тя беше началник на кабинета на Кирил Петков, когато той беше премиер. Тя не беше в листите на ПП за 48-ия парламент, но в момента е на второ място в листата на коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ в 24 МИР в София.

В края на февруари тя обяви, че ще съди сценаристите на Слави Трифонов за клевета и уронване на името заради „Песен за Лена“.

„Разбирам защо те го направиха – не бяха доволни от това, че са изпадаща политическа сила, че не се получиха някои от нещата, които те желаеха за присвоят в управлението. Без лоши чувства – има си канален ред. Това не е първото дело срещу телевизия 7/8 за подобни неща, няма и да е първото спечелено дело“, коментира кандидат-депутатът на „Промяната“.

Бориславова каза още, че без да е в публичното пространство, е успяла да е полезна на партията в посока да се увеличи експертният потенциал на „Продължаваме промяната“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html