петък, 29 март 2024 г.

Ненчо Костов среща приятелката си на сцената

Младият актьор Ненчо Костов, който гледаме в ролята на цар Петър в сериала на БНТ „Войната на буквите“, върти любов с колежката си Елена Иванова, пише в. “Галерия”. Двамата се срещат на сцената на театър „Азарян“ в постановката „Кралят Елен“ преди четири години и покрай репетициите и съвместната работа любовта им пламва и оттогава са неразделни. Красавицата е само с година по-малка от него, а съвместната професия много ги сближава. Двамата се подкрепят и тя често търси съветите му как да изиграе определена роля.

Влюбените не обичат да афишират отношенията си и крият връзката си от публичността, особено откакто той е сред звездите в историческата сага, която прикова цяла България пред малкия екран. В социалните мрежи обаче не липсват техни романтични кадри от преходи в планината или пътешествия. Въпреки това, те не коментират връзката си в свои интервюта.

Любовта и подкрепата от човека до мен допринасят за щастието и спокойствието в работата ми. Не съм от актьорите, които създават шедьоври чрез самотата и перманентната тъга. Може би защото не съм гений, знам ли… А и екзистенциалната тъга в човека я има така или иначе. Хубавото е, че в театъра можем да боравим с нея“, призна неотдавна красивата Елена, която е сред гостуващите актьори в Народния театър, където играе Ненчо. В първата ни трупа той влиза през 2019 г. и само няколко месеца по-късно е отличен с награда „Аскеер“ за изгряваща звезда за ролите на Васил Левски в „Наблюдателите“ и Дебелянов в „Дебелянов и ангелите“. Половинката му участва в някои от най-хитовите представления от афиша, сред които и „Калигула“ с Деян Донков. Освен това тя има разностранни интереси, ходи на уроци по пеене, свири на барабани, а зад гърба си има една фотографска изложба.

Зад обектива й са заставали големи актьори като Васил Михайлов, Мария Стефанова, Пламена Гетова, Стефан Мавродиев и Меглена Караламбова, която й е ментор в занаята. Двете се запознават на сцената на представлението „400 мили“ в Театър 199 и днес са много близки. Елена се допитва до всичко важно в професията си именно до Меглена, благодари й за уроците и някой ден е решила да напише книга за нея.

Екранният цар Петър признава, че интересът на нежния пол към него от началото на сериала не се е увеличил, защото всички погледи били насочени към Даниел Върбанов, който играе Баян. Всъщност Ненчо се явява именно за тази роля по времето на кастингите, но впоследствие тя е дадена на колегата му.
Актьорът признава, че е получил огромна подкрепа от близките си, но и от по-опитните си колеги Захари Бахаров, Теодора Духовникова и Деян Донков, които участват във „Войната на буквите“. „От тези хора се учиш, докато работиш с тях.  Попиваш от погледа, усета, реакциите, идеите им. От дисциплината, мисълта, които влагат, от това колко са наясно с героите си и степента на подготовка, с която идват на снимачната площадка. Същевременно те се грижат за цялостната атмосфера, за сближаването във и извън работния процес, за това по-неопитните им колеги да се чувстват спокойни и сигурни в себе си. Наистина ги усещах като мое семейство“, коментира той.
С екранния му брат – Баян, се запознали на снимките, но само за 3 дни успели да се сближат и да станат приятели. Ненчо признава, че колегата му се справя много по-добре с ездата на кон, а най-много в сериала са го затруднили бойните сцени, които изискват по-голям брой кадри и повторения.  Любовта му към театъра датира още от дете, когато Ненчо отива на първото си представление в живота в родния си град Варна. Тогава за първи път усеща желанието да се качи на сцената и да бъде на мястото на актьорите. Записва се в детска театрална школа, а в първото си представление изпълнява няколко роли, една от които е на дърво.

„В една от сцените партньорът ми бе забравил текста. Не много ловко се измъкнахме от ситуацията, но важното е, че успяхме да продължим. Бързо разбрах, че от първия миг сцената те прегръща, приютява, тя непрестанно учи, любяща е, но и взискателна“, обяснява Костов. Когато завършва училище е категоричен, че иска да учи в НАТФИЗ. Така поема по този път и никога, въпреки трудностите, не е съжалявал за избора си. Завършва класа на Ивайло Христов. Не му звъни често и не търси съветите му, но пък за сметка на това винаги мислено си спомня за неговите уроци и му е благодарен за всичко.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html