събота, 20 април 2024 г.

Задържаха 9 души при акция срещу наркоразпространението и битовата престъпност в Ямбол

Снимка: БГНЕС

Полицията задържа девет души в област Ямбол при специализирана операция. Те са извършили престъпления против собствеността и притежание на наркотични вещества. От арестуваните двама са били обявени за общодържавно издирване.

Извършени са проверки на 19 лица от криминалния контингент. В хода на полицейските действия са събрани данни и са установени извършителите по 5 досъдебни производства. 10 са изградените контролно-пропускателни пункта на територията на областта.

До момента са проверени 467 МПС и 588 лица. Установени са 128 нарушения на Закона за движение по пътищата и са наложени административни наказания. Съставени са 17 протокола за предупреждение по Закона за МВР.

67 са проверените частни домове и търговски обекти. От контролните органи са съставени 22 акта за констатирани различни административни нарушения и са наложени 107 глоби по фиш. Специализираната полицейска операция на територията на област Ямбол е за противодействие на битовата престъпност и купуването на гласове за предстоящите избори. Тя се осъществява съвместно със служители на жандармерията, ОДБХ, НАП и Комисията за защита на потребителите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html