петък, 19 април 2024 г.

Гърция включи пакет от проекти за пътна безопасност на стойност 161 млн. евро

Снимка: БГНЕС

Със съвместно решение на заместник-министъра на вътрешните работи Стелиос Пецас и заместник-министъра на финансите Тодорос Скилакакис Гърция включи пакет от проекти за пътна безопасност на стойност 161 млн. евро в „Програмата за подобряване на пътната безопасност“ на Националния план за възстановяване и устойчивост „Гърция 2.0“, предаде агенция АНА-МПА.

Проектите засягат 76 общини в страната и в рамките на програмата интервенциите, подобренията и модификациите на съществуващата пътна мрежа ще бъдат финансирани от Фонда за възстановяване и устойчивост.

Целта на проектите е да се подобри пътната безопасност и да се улесни придвижването на хората с увреждания по тротоарите. Друга цел, която ще доведе до намаляване на замърсяванията, причинени от трафика, е да се намалят задръстванията и да се увеличат обществените зелени площи. Потреблението на уличното осветление ще бъде оптимизирано чрез ЛЕД осветление.

Стелиос Пецас съобщи, че „с днешното решение добавяме 161 млн. евро към широка мрежа от проекти на обща стойност 612 млн. евро за пътна безопасност“. „С цел повишаване на безопасността на жителите и посетителите и намаляване на броя на пътнотранспортните произшествия, ние финансираме нашите общини и региони със голямо, безпрецедентно, финансиране“, добави той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html