четвъртък, 28 март 2024 г.

Велико Желев инспектира част от построената от „Хидрострой“ магистрала

Бизнесменът Велико Желев направи инспекция на строителството на автомагистрала „Хемус“ пред журналисти.

Председателят на управителния съвет на фирмата „Хидрострой“, която строи част от магистралата, беше арестуван в началото на тази седмица, a по-късно пуснат на свобода срещу 20 хиляди лева. Обвинението срещу него е за принуда и нанасяне на телесна повреда на негов служител.

Велико Желев: Изнасяме се възможно най-бързо от България, тук бизнес не може да се прави

Желев сам пожела да направи брифинг за журналисти в участък от ЛОТ 1 на магистралата.

“Ние не се срамуваме от това, което строим по пътищата”, заяви той. Желев обясни, че в участък 1 фирмата “Хидрострой” има договори за доставки на материали и техника.

Иван Демерджиев за случая с Велико Желев: Прокуратурата е длъжна да разследва всички причини

„Имаше въпроси за авансите. На този участък имаме 2 договора на обща стойност 213 411 734 лв. До момента имаме актувано 136 265 665 лв. Това са вложени сертифицирани пари или изпълнени 75% от трасето. Ние сме получили прословутия аванс за този участък – 76 597 509 лв без ДДС. От сертификатите, които сме изработили, са приспаднати 49 240 956 лв. И остава аванс за възстановяване на стойност 27 356 352 лв.”, посочи Желев.

Арестуваха собственикът на „Хидрострой“ Велико Желев

Той обясни още, че фирмата “Хидрострой” се е явила на търгове, проведени от държавната фирма “Автомагистрали”, за 9 от лотовете.

“По решение на правителството държавата сключи договор с “Автомагистрали”. Държавната фирма “Автомагистрали” проведе търгове, покани над 17 фирми да участват. Ние участвахме на 9 от лотовете. От тези 9 лота, ние бяхме избрани с най-ниски цени от фирмата “Автомагистрали” за работа, доставки на материали, наем на техника на два от лотовете”, поясни Желев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html