5.5 C
София
четвъртък, 23 март 2023 г.

Доналд Тръмп мераклия да дава украинска територия на Путин

Снимка: WIKIMEDIA.ORG

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза, че Русия „никога не би нахлула“ в Украйна, ако той беше на власт, но също така посочи, че при необходимост би „сключил сделка“ с руския президент Владимир Путин, пише в. „Дейли Телеграф“, цитиран от БТА.

По думите на предишния стопанин на Белия дом, ако той е бил президент по време на инвазията, „би сключил сделка“, позволяваща на Русия да задържи части от Украйна, за да се сложи край на войната. Тръмп заяви, че това би бил „най-лошият“ сценарий и нямало да се стигне до него, защото Путин изобщо нямало да посмее да нахлуе в Украйна, ако той беше в Белия дом.

Бившият президент заяви в радиошоуто на Шон Ханити: „Не забравяйте, че при Буш превзеха Грузия, при Обама превзеха Крим. А при Байдън те превземат всичко. Изглежда, че ще превземат всичко, така ми изглежда. А знаете ли какво превзеха по времето на Тръмп? Русия не превзе нищо. За първи път, при първия президент от много време насам. Той [Путин] разбра. Той никога не би го направил“, каза Тръмп.

„Дейли Телеграф“ припомня, че Тръмп не за първи път заявява, че инвазията в Украйна нямало да има, ако той беше преизбран през 2020 г. Експрезидентът е казвал и друг път, че тя е щяла да бъде предотвратена благодарение на неговата политика на „мир чрез сила“.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html