петък, 29 март 2024 г.

Стотина крави в Северна Германия на конкурс за красота

Състезанието сред фермерите в района се провежда всяка година
Снимка: WIKIMEDIA.ORG

Около сто крави от региона на германското крайбрежие на Северно море се състезаваха в местен конкурс за красота, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Животно на четири години и половина, носещо името Индия, грабна короната на „Мис Източна Фризия“ пред публика от 2500 души, съобщиха от асоциацията на местните животновъди. Съдиите оценяваха телосложението, походката, вимето и количеството мляко, давано от всяка крава. Победителката Индия впечатли журито във всички категории и грабна титлата.

Фермерът Томас Родеман, който се грижи за победителката, каза, че е работил за спечелването на титлата в продължение на месеци или дори години. Той управлява заедно със синовете си ферма с около 80 крави, разположена недалеч от брега на Северно море. Споделя, че отглеждането на кравите изисква много работа. Фермерът е много доволен, че Индия е носителка на короната.

Ежегодното състезание „Мис Източна Фризия“ се счита за важно за местните животновъди. Конкурсът съществува повече от четири десетилетия и се провежда в град Леер в Долна Саксония. Той не се състоя през 2021 и 2022 г. заради пандемията от КОВИД-19. Крави от района на Източна Фризия, както и от съседните Фризия и Амерланд, имат право да се състезават.

Районът по крайбрежието близо до границата с Нидерландия има утвърдена млечна промишленост. Според последната информация към 2020 г. в региона са отглеждани 150 000 млечни крави в около 1500 ферми, отбелязва ДПА.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html