петък, 29 март 2024 г.

Кириакос Мицотакис се срещна с представители на ЕС, отговарящи за железопътния транспорт

Кириакос Мицотакис
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кириакос Мицотакис разговаря с представители на ЕС, отговарящи за железопътния транспорт, съобщи гръцката новинарска агенция АНА-МПА.

На посещение в Гърция бяха изпълнителният директор на Агенцията за жп транспорт на ЕС Йозеф Допелбауер , директорът, отговарящ за сухопътния транспорт в Европейската комисия, Кристиан Шмид и Елжбета Луканюк, отговаряща за железопътната сигурност в кабинета на еврокомисаря по транспорта Адина Валян.

Представителите на ЕС изложиха някои предложения, които биха могли да бъдат използвани при изготвянето на план за подобряване на експлоатацията и безопасността на железопътната мрежа в Гърция, модернизирането на инфраструктурата, възприемането на най-добри практики и най-ефективното използване на финансирането от ЕС, отбелязаха правителствени източници.

Мицотакис подчерта, че ще използва познанията и опита на европейските служби в контекста на напълно прозрачното разследване на влаковата катастрофа в Централна Гърция миналата седмица, при която загинаха 57 души, а десетки бяха ранени. Голяма част от 350-те пътници във влака, който се сблъска челно с товарен влак, бяха студенти, пътуващи от Атина за Солун.

Временният министър на транспорта в Гърция Йоргос Герапетритис също присъства на срещата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html