Начало АКЦЕНТИ Жената на Педро Санчес съди за 100 000 евро ТВ водеща

Жената на Педро Санчес съди за 100 000 евро ТВ водеща


Испанският премиер със съпругата му Мария Бегоня Гомес Фернандес (вляво) по време на посещението му в Южна Африка през октомври 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жената на испанския министър председател Педро Санчес съди да 100 000 евро ТВ водеща. Причината е изказване, че е транссексуална и участва в международна мрежа за трафик на наркотици. Освен към водещия, адвокатите на премиерската съпруга са внесли иск и към директора на предаването, който е позволил разпространението на неверните данни, съобщава БНР.

48-годишната съпруга на премиера Санчес – Мария Бегоня Гомес Фернандес, настоява за публично извинение и опровержение на неверните факти и за парично обезщетение от 100 000 евро. Според нея фалшивите новини се разпространяват нарочно в годината на парламентарни и местни избори, за да навредят на политическата кариера на мъжа ѝ и да я злепоставят публично.

В телевизионното предаване Los Intocables на Distrito TV водещата Пилар Базелга каза, че премиершата е била мъж и след това е пожелала да смени пола си, че има гей традиции в рода си и че участва в международна мрежа за разпространение на наркотици от Мароко към Испания. Дори твърди, че мароканските тайни служби имат доказателства, които могат да използват срещу премиера Санчес. В предаването се казва още, че Мария Бегоня Гомес Фернандес се е възползвала от премиерски пост на съпруга си, за да получи високоплатени служби.

Според адвокатите й обаче заради клеветите, които са уронили професионалния й престиж, тя е била освободена от длъжност и дори се е наложило да върне вече получените суми по договорите, което й е нанесло морални и материални щети. Те са подали жалба и срещу директора на предаването Еврико Кампано и самата телевизия.